Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Prücsöknóta

Prücsöknóta

Budapest nyáron

...sokkal szabadabb?!

2018. május 31. - Miss Prücsök

Alattomos dolog a honvágy, bárhogy szeretnéd, sehogy nem tudod elmúlasztani. Ha azzal próbálod orvosolni, hogy minél gyakrabban és többet jársz haza - mint ahogy az elmúlt fél évben próbálom, minden alkalommal megújuló erővel tér vissza, mint a hidra, aminek nem elég, ha egyszerre csak egy fejét vágod le. Ha távol tartod magad, egy idő után azt veszed észre, már ébren is a Dohány utcai kávézókról vagy a Szabadság-hídról álmodsz. A kapcsolattartás - akár közvetlenül, akár a Facebook üzenőfalán keresztül - szintén kétélű fegyver, honvágy mellett még az irigységet is felébreszti a szívedben, és túladagolás esetén könnyen egészségtetlen méreteket ölthet.

Ez a harmadik nyaram Londonban. Emlékszem még, mielőtt kiköltöztem, kérdezgettem Tomit, akkor már három éve kint élő/dolgozó ismerősömet, milyen itt az élet. Azt mondta, az első a legnehezebb, utána lassan hozzánő az ember. Igen, az első év nehéz volt. Lakás- és munkakeresés, biztosítás, pénzügyi nehézségek, létezőnek vélt nyelvtudásod elfogadható szintre való felhúzása... A második nyaramig fel sem tűnt, mennyire hiányolom Budapestet. De akkor aztán...

Mert Budapest nyáron a leggyönyörűbb. A legszebb. A legizgalmasabb. A legviccesebb. A legszerethetőbb. A pokoli forróságot lehelő szűk pesti utcák, az Erzsébet tér haldokló pázsitján levegőért kapkodó tömeg, az acélszínű, mozdulatlan, mocskosságában is vízszagot árasztó Duna, a Budapet Park, a Zöldpardon, a szabadtéri koncertek és ingyenes belvárosi minifesztiválok, az olcsó sör, amiből korlátlan mennyiséget ihatsz, mert a bevitellel azonos tempóban párolog az alkohol a pórusaidon keresztüli, a levegőtlen romkocsmák ezerarcú, mégis arctalan tömege, a sörpadok végtelen sora a Nagykörúton, a Feneketlen-tó, a Bikás park, a Margit-sziget, a Moszkva tér, az éjjelnappali gyorskifőzdék olajszaga.

Életem legboldogabb időszakai a budapeti nyarak voltak. A nyári Budapest él, mint egy hatalmas, enyhén szagló, forró lehelletű vonagló állat - Budapest lélegzik, lüktet, árad, ragyog. Budapest... ahol éjszakákat táncoltam át a Zöldpardon medencéjében, ahol repoharakat gyűjtöttem LEN-en, hogy hazafelé legyen miből gyrost venni, ahol életemben először láttam az Erzsébet-téri óriáskivetítőn a Ponyvaregényt, ahol nem egy, de két kockás ingben táncoltam a Blahán, miközben Joe Cocker énekelte nekem, és csak nekem a You can leave your hat ont, ahol Bence először játszotta el a kollégium kertjében a Vikingmetált, ahol A-val annyi koncertre mentem, mint előtte összesen soha, ahol a Duna fölött meztelen lábunkat lógatva talpaspohárból ittuk az olcsó bort a Szabadság-híd árnyékában. A legjobb barátaim, a kedvenc zenekaraim, a legtovább nyitva tartó kocsmák és a legolcsóbb sörök városa, Budapest. A Sziget fesztivál, a 24/7 közlekedő négyes-hatos, a gyalog is minden közel van, az éjszaka sem kell kabát, a napfelkelte a Gongból, a mindjárt nyit a Tünde, a Zsebsöröző nem zár be ha rendelünk még egy kört.

Budapest minden nappal egyre jobban hiányzik. Éjjel pedig még inkább. (Muszáj volt, elnézést.) Megoldás? Ha kitaláltam, cserkészbecsszó elmondom. De ez a bejegyzés, itt és most: a végeérhetetlen, forró, utánozhatatlan budapesti éjszakáké, és - őszinte sajnálatomra - a nosztalgiáé. 

A bejegyzés trackback címe:

https://prucsoknota.blog.hu/api/trackback/id/tr9914014098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.06.01. 10:57:09

Pontosan! Elég végig menni bármelyik aluljáróban, kapualjban garantált a húgy szag! Emmellett reggelente főleg, szombaton hömpölyög a szemét a belvárosban, a bulikázó részegek után, akik hol ott, hol itt fekszenek a padon, füvön, vagy épen támolyog. Remek. Bp. él!

2018.06.01. 11:00:05

Csak közben az átlag polgárnak, lakosnak aki itt él, dolgozik és pihenne otthonában egyre élhetetlenebb! Ha jót akar magának, kiköltözik a perem kerületekbe, ahonnan metrózhat a munkahelyére órákat. Remek, Bp. él! A belváros egy kocsma.

Kocsó 2018.06.01. 21:54:18

Jó írás, fiatalkori (még XX. sz-i) érzéseim köszönnek benne vissza. Ma már, jómunkásemberként, megváltozott preferenciákkal, nem tudok így nézni a városra.
süti beállítások módosítása